jamkids–blogi

Sirkushuveja ja matka maailman ympäri

Seikkailu alkaa. Seikkailu alkaa.
Mukaan tuu, tuu, mukaan tuu.
Mukaan tuu, tuu, mukaan tuu.
Seikkailuun!

Tämä laulunpätkä on varmasti ollut monen lapsen huulilla Jamkids-muskareiden syksyn ensimmäisten tuntien jälkeen. Tämä uusi kappale onkin ollut varsinainen hitti kaikenikäisten lasten muskareissa! Jammari-opet ovat olleet ahkeria ja säveltäneet paljon uutta musiikkia kesän aikana. Näistä uusista lauluista päästään nauttimaan kaikissa muskareissa.

Jamkids-muskarivuosi rakentuu kaikissa muskareissa yhteisesti käytettyjen teemojen ympärille. Jokaiseen teemaan kuuluu musiikin ja tarinoiden lisäksi erilaisia visuaalisia elementtejä ja piirroshahmoja. Vuoden varrella törmätään erilaisiin kivoihin hahmoihin, joiden kanssa soitetaan ja lauletaan niin uusia kuin tuttujakin lastenlauluja – lapset oppivat näin musiikin perusasioita ihan huomaamatta!

BÄNDIMUSKAREISSA MATKATAAN MAAILMAN YMPÄRI

Viime talvena yhden hahmoistamme, Hip Hoppiaisen, mukana tehtiin ikimuistoinen matka musiikkimetsään, tavattiin uusia ystäviä ja tutustuttiin eri musiikkigenreihin. Tästä metsämatkasta innostuneena Hip Hoppiainen lähtee nyt etsimään musiikin erilaisia genrejä ympäri maailmaa, ei pelkästään lähimetsästä. 

Bändimuskarien ensimmäisillä tunneilla myös uudet muskarilaiset ovat päässeet tutustumaan Hip Hoppiaiseen, on tutustuttu teeman soittimiin sekä tietenkin tehty  muskaritunneille yhteiset pelisäännöt. Muskareissa on myös nähty suuri maailmankartta, jonka avulla Hip Hoppiaisen matkaa on mukava seurata pitkin muskarivuotta. 

Matka alkaa Suomesta ympäristöystävällisesti potkulautaillen ensin kohti Keski-Eurooppaa ja siitä sitten kauas Aasiaan. Pidetään vielä muskarilaiset jännityksessä mihin kaikkiin maihin Hip Hoppiaisen kanssa matkustetaankaan…

VAUVOJEN JA TAAPEROIDEN KANSSA SIRKUKSEEN

Vauvojen ja taaperoiden kanssa on syksyn ensimmäisillä tunneilla laulettu Minna-open Seikkailuun-kappaleen lisäksi myös paljon muita tuttuja lastenlauluja ja tutustuttu niin opettajaan kuin muskarikavereihinkin. Muskarissa on näkynyt paljon tuttuja kasvoja, mutta myös ihania uusia ja innokkaita pikkumuskarilaisia.

Vauvojen ja taaperoiden muskarisyksy koostuu neljästä teemasta:

  1. LÄHTÖ SEIKKAILUUN
  2. SIRKUS
  3. KISSAT
  4. JOULU

Olemme jo alkaneet pysyttää sirkustelttoja sekä tavanneet niin pellejä kuin muitakin sirkuksen hahmoja pienimpien muskarilaisten kanssa. Pian päästään myös tekemään taikatemppuja taikurin kanssa!

Muskareissa lauletaan sekä uusia että vanhoja tuttuja lauluja aina kyseiseen teemaan liittyen. Kaikille vauva- ja taaperomuskarilaisille onkin lähetetty laulumoniste, jonka avulla muskarilauluja voi laulaa myös kotona.

Mitä ihaninta musiikkimatkaa kaikille Jamkids-muskarilaisille ja vanhemmille toivottaen,

Vilma-ope