Usein kysytyt kysymykset

Näet ja suljet vastauksen klikkaamalla kysymystä.

Kyllä voitte. Muskarin voi hyvin aloittaa kesken kauden tai vuodenvaihteessa, jos sopivassa ryhmässä on tilaa. Vapaita paikkoja voi kysellä toimistoltamme: [email protected] tai p. 0400 944 222.

Jos muskarin aloittaa kesken kauden niin lukukausimaksusta veloitetaan vaan jäljellä olevia kertoja vastaava summa.

Tutustumaan pääsee kyllä! Järjestämme tutustumismuskareita noin neljä kertaa vuodessa. Näillä kokeilutunneilla saa maistiaisen siitä millaista muskarissa on. Tutustumismuskareista tiedotamme nettisivuillamme ja Facebookissa.

Voitte myös käydä tutustumassa toiminnassa olevassa muskarissa kertamaksua vastaan. Tutustumaan pääsee, jos sopivassa ryhmässä on kauden alettua tilaa. Kokeilupaikkaa ei voi varata ennakkoon.

Lisätietoja: [email protected] tai p. 0400 944 222.

Muskarin sisältö ja toiminta suunnitellaan aina ikäryhmälle sopivaksi ja tästä syystä pyrimme pitämään ikäryhmistä kiinni. Näin pystymme järjestämään parasta mahdollista toimintaa jokaiselle ikäryhmälle. Erikoistapauksista kannatta keskustella toimistomme kanssa (esim. jos lapsen kehitys viivästynyt).

Muskari sopii ihan jokaiselle lapselle. Muskarissa lapsi tutustuu musiikin maailmaan mukavalla tavalla. Jos lapsi pitää musiikista, hän todennäköisesti myös viihtyy muskarissa.

Vauva- ja Taaperomuskareissa vanhemmat osallistuvat toimintaan, jokainen oman kykynsä ja halunsa mukaan. Ketään ei pakoteta laulamaan. Kannattaa tulla mukaan avoimin mielin ja katsoa miltä toiminta tuntuu. Tärkeintä on tutustua musiikin maailmaan yhdessä lapsen kanssa.

Vauva- ja Taaperomuskareissa käytetään pääosin ikäryhmälle sopivia rytmisoittimia, mutta Taaperomuskareissa lapset pääsevät myös tutustumaan muihin soittimiin, kuten kanteleeseen, kitaraan ja djemberumpuun.

Bändimuskareissa käytössä ovat kaikki bändisoittimet; kitara, rummut ja koskettimet. Lisäksi käytetään paljon rytmisoittimia sekä tutustutaan myös kanteleeseen.

Kannattaa käydä kokeilemassa, jos musiikkiharrastus kiinnostaa. Opettajan kanssa voi jutella ennen tuntia ja kertoa tilanteen. Jokainen lapsi on yksilöllinen, joten yhtä oikeaa ratkaisua ei ole olemassa.

Omaa soitinta ei tarvitse olla. Meillä on muskarissa soittimet kaikille lapsille.

Jos haluatte hankkia soittimen kotiin omaa kotimusisointia ja harjoittelua varten, se onnistuu kauttamme. Lisätietoja [email protected].

Bändimuskarissa tutustutaan musiikin maailmaan ja eri soittimiin. Lukuvuosi rakentuu teemoista, joissa kokeillaan eri soittimia. Rummut eivät siis välttämättä ole joka tunti käytössä.

Kyllä lauletaan. Laulu on tärkeä osa kaikkien Jamkids-muskarien sisältöä.

Muskarien ohjelmisto koostuu niin tutuista kuin uusistakin lastenlauluista ja -loruista. Pääpaino on iloisessa, rytmikkäässä uudessa lastenmusiikissa, perinteisiä lauluja kuitenkaan unohtamatta.

Opettajat ottavat mielellään vastaan toiveita!

Kotiharjoitukset kuuluvat (4–6-vuotiaiden) muskarin hintaan. Harjoitusten tarkoitus on se, että tunneilla opittuja juttuja voi muistella kotona yhdessä vanhemman kanssa. Jokainen kuitenkin päättää itse haluaako tehdä harjoituksia kotona vai ei, ne eivät ole pakollisia.

Riippuu lapsen ikäryhmästä. Konsertit ovat tärkeä osa Jamkids-muskareita ja konsertti on 2–6-vuotiaiden muskareissa yksi kauden opetuskerta sekä syys- että kevätlukukaudella. Pienemmät muskarilaiset ovat tervetulleita katsomaan ja kuuntelemaan.

Kyllä pääset. Sekä syys- että kevätkauden aikana ryhmissä pidetään yksi vanhempaintuokio, jolloin muut perheenjäsenet pääsevät tutustumaan muskarin toimintaan. Oma opettaja tiedottaa vanhempaintuokion ajankohdan.

Sisarusryhmää lukuunottamatta vauva- ja taaaperomuskarit on tarkoitettu yhdelle lapselle ja vanhemmalle. Kuitenkin jokaisessa perheessä voi joskus voi käydä niin, että pienemmällä tai isommalla sisaruksella ei ole kotona hoitajaa tai muusta syystä sisarus pitäisi ottaa mukaan muskariin.
Sovi sisaruksen mukaan ottamisesta suoraan oman opettajan kanssa (ellei kyseessä ole 2–3-vuotiaiden sisarusryhmä). Jos sisaruksen mukana olo ei haittaa muskarin toimintaa, niin yleensä mukanaolo on kyllä yksittäisissä tapauksissa järjestynyt.

Sisarusmuskarit ovat tarkoitettu 2–3-vuotiaille lapsille. Muskariin voi myös osallistua lapsen alle 1-vuotias sisarus. Toiminta on suunniteltu 2-3-vuotiaiden kehitystä tukien, mutta pienempi sisarus on muskarissa mukana vertaisoppimassa ja tutustumassa musiikin maailmaan.

Pienemmästä sisaruksesta perittävä kausimaksu on 50 euroa.

4–6-vuotiaiden muskarissa käydään ilman vanhempaa, mutta jos on tarpeen, niin vanhempi voi olla mukana muskarissa kauden ensimmäisillä kerroilla, esim. jos lapsi jännittää yksin jäämistä. Asia kannattaa sopia ilmoittautuessa ja jutella oman opettajan kanssa asiasta.

Jamkids-muskarit on tarkoitettu 0–6-vuotiaille lapsille. 7-vuotiaasta alkaen lapset voivat siirtyä Musiikkikoulu Demon soitto- tai laulutunneille. Tarjolla on paljon erilaisia instrumenttitunteja ja lauluopetusta. Erityisen suosittuja ovat olleet 7–8-vuotiaiden bändiryhmät, joissa omaa instrumenttia ei tarvitse vielä valita.

Jamkids-muskarilaisia ei ole vakuutettu tuntien aikana musiikkikoulun toimesta. Yleensä perheen vapaa-ajan tapaturmavakuutus sisältyy kotivakuutukseen, joten kaksinkertainen vakuuttaminen olisi tarpeetonta. Kannattaa tarkistaa, että vapaa-ajan vakuutus kuuluu kotivakuutukseenne.

Ilmoittautuminen koskee koko lukuvuotta. Kevätkauden voi perua Eepos-järjestelmässä. Peruutus on tehtävä vähintään neljä viikkoa ennen uuden kauden aloitusta. Eli muskarin voi lopettaa vuodenvaihteessa, jos näin haluaa.

Jos muskari lopetetaan kesken kauden, jäljellä olevaa lukukausimaksua ei palauteta.

Kesken kauden voi lopettaa, mutta maksu veloitetaan koko kaudesta. Erikoistapauksista, kuten pitkät sairausjaksot tms. kannattaa neuvotella toimistomme kanssa.

Laskutamme muskarin kevät- ja syyslukukauden erikseen. Jokaisen laskun voi myös maksaa kahdessa erässä. Laskutuksesta lisätietoja saa: [email protected].

Ette joudu maksamaan koko kauden laskua. Kesken kauden aloittaneilta veloitamme vain jäljellä olevien kertojen mukaisen hinnan.

Emme korvaa muskarilaisten omia poissaoloja (matka, sairastuminen tms.).

Jos kyseessä on pitkäkestoinen vakava sairaus, jonka takia muskarissa käyminen on mahdotonta tai kielletty (esim. käden murtuminen), kannattaa olla yhteydessä toimistoomme, niin etsitään yhdessä sopiva ratkaisu.

Tämä ei ole valitettavasti mahdollista. Emme pystyisi takaamaan jokaiselle oppilaalle korvausmahdollisuutta, sillä monet muskarit ovat täysiä, joten emme pysty ylläpitämään tämäntyyppistä käytäntöä.
Lisäksi muskarien toiminta häiriintyisi siitä, jos lapset vaihtuisivat tunneilla jatkuvasti.

Meillä on suositus, että vauva- ja taaperomuskareissa jokaisella lapsella olisi mukana oma aikuinen. Perusteena tälle on se, että aikuinen on tunneilla aktiivinen osallistuja; lasta hypitellään, körötellään jne. Lisäksi meidän muskareissamme lapset soittavat itse paljon ja monesti tarvitaan aikuinen auttamaan lasta esim. kanteleen, kitaran tai djemberummun kanssa. Kyse on siitä, että jokainen lapsi saa tunneista kaiken irti. Tämä on suositus, ei ehdoton sääntö. Toisin sanoen, kaksosten vanhempi voi ilman muuta itse miettiä haluaako osallistua tunneillemme kahden lapsen kanssa. Kaksosten äidit ja isät ovat varmasti hyvin tottuneita kahden lapsen kanssa toimimiseen, joten mitään ongelmia ei välttämättä edes tule.