jamkids–blogi

Muskarikokemuksia Jamkids-vanhemmilta

Lukuvuosi on päättynyt ja opettajat jo hipsineet kesälomilleen. Toimiston puolella tekemistä kuitenkin riittää vielä ennen kesälomia. Yksi tärkeä asia on ottaa aikaa ja katsoa taaksepäin –  käydä läpi menneen lukuvuoden onnistumiset ja kirjata ylös myös ne asiat, mitä voisimme tehdä paremmin. Sen vuoksi kokosimme yhteen muskarikokemuksia Jamkids-vanhemmilta kevään palautekyselyyn perustuen.

Erinomaisen ja kokonaisvaltaisesti laadukkaan palvelun tarjoaminen on meille tärkeää. Tarjotaksemme muskarilaisille ja koko perheelle parhaan mahdollisen kokemuksen, täytyy meidän tietää mitä meistä ajatellaan ja millaisia kokemuksia muskaristamme on. Keräämme asiakaspalautetta säännöllisesti, vähintään kaksi kertaa vuodessa. Keväisin toteutamme laajan asiakaskyselyn, jonka tavoitteena on kerätä palautetta, toiveita ja ideoita kehitystyötä varten. Kyselyssä kysymme mielipiteitä opettajasta, opetuksesta ja asiakaspalvelusta sekä minkälaisia muskarikokemuksia asiakkaamme ovat saaneet. Tänä keväänä saimme vastauksen lähes 200:lta Jamkids-vanhemmalta. Kiitos vielä kaikille vastanneille!

Tämän kevään 2022 palautekoosteen myötä haluan toivottaa kaikille ihanaa kesää. Nähdään taas syksyllä muskareissa!

Muskari vastasi vanhempien odotuksia erinomaisesti tai hyvin 97%:n mielestä.

On hienoa huomata, että vanhempien odotukset ovat pääosin täyttyneet näin hienosti. Muskarikokemus on selvästi suurimmalle osalle positiivinen. On tärkeää, että odotukset ovat oikeansuuntaisia ja että pystymme myös vastaamaan odotuksiin. Jamkids-muskari on siis ihan oikeasti monen lapsen viikon kohokohta, kuten sloganissamme todetaan.

”Positiivisesti yllätyin kuinka paljon vauvankin saavat jo käyttää ja tutustua soittimiin. Ei haittaa vaikka käy suussa, koska pidätte niin hyvin ne puhtaana tuntien jälkeen. On ollu ihana nähdä oman lapsen kehitys ja onni kun on muskaripäivä”

”Eri soitinten kokeilua, yhdessä soittamisen iloa, onnistumisen kokemuksia, musikaalisten taitojen kehittymistä, turvallinen ilmapiiri, suunnitellut ja ajatellut tunnit, tilanne open hallinnassa. Kannustaminen. Toteutuneet ovat.”

”Lapsemme viihtyy hyvin muskarissa ja kokee harrastuksen kivaksi. Viestintä toimii hyvin ja tekemisessä on positiivinen ja iloinen ote; näitä arvostamme kovasti.”

”Ammattimainen ote musiikkipedagogiaan yllätti positiivisesti.”

Vauva- ja taaperomuskarilaisten vanhemmilta kysyimme palautetta tuntien sisällöstä.

Vanhempien mielestä muskarien:

> tunnelma on mukava
> sisältö on ikäryhmälle sopivaa
> sisältö on monipuolista

”Muskari kokemuksessa parasta on se, että pääsee musiikin ympäröimänä kokemaan ja tekemään samanikäisten kanssa. ”

”Parasta on, että on mahdollisuus muskariin, joka on ammattimaista ja suunniteltu tukemaan lapsen kehitystä.”

”Meidän vauva ei tietenkään jaksa aina keskittyä tai ”viihtyä”, mutta se ei johdu muskarista vaan siitä että hän on vasta 4kk. Parasta muskarissa on että vauva altistuu musisoinnille ja tutustuu soittimiin, joita meillä ei kotona ole. Tykkään että opettajat on Jamkidsillä selvästi ammattilaisia ja ymmärtävät musiikin pedagogiaa. Kivaa myös, että vauva näkee muita lapsia. En keksi mitään parannettavaa.”

Samoilta vanhemmilta kysyttiin myös, miten he aikuisena kokevat muskarin. Vanhempien mielestä:

> ohjelmaan oli helppo osallistua
> tuntien sisältö osallistaa aikuista sopivasti
> muskarissa voi olla rennosti oma itsensä

”Minusta on kiva, kun voi osallistua oman halunsa mukaisesti eikä pakoteta itse olemaan esillä, vaan muskari on vauvaa varten.”

”Parasta on nähdä lapsen kehitys ja seurata miten lapsi toimii ryhmässä. Saada virikkeitä lauluista, niistä jutellaan kotona.”

”Mukavaa on lapsen kanssa yhdessä oleminen ja touhuaminen sekä myös muiden vanhempien näkeminen.”

Myös bändimuskarilaisten vanhemmat olivat erittäin tyytyväisiä muskarin sisältöön. Vanhemmat pitivät siitä, että muskari on laadukas ja ammattilaisten toteuttama ja samaan aikaan lapselle mieluinen kokemus.

”Tunnelma vaikuttaa hyvältä ja tuntien aiheet ja teemat on rakennettu hienosti ja lapsia kiinnostavasti. Lapset pääsevät joka kerta oppimaan uusia taitoja hauskasti.”

”Hyvä yleisfiilis. Lapsi oppii musiikkia ja soittimia. Myös yhdessä tekemistä. Ja kyllä laulut ym. ovt olleet hyvin mietittyjä. Lisäksi myös muskariohjelma on ollut erittäin hauska ja hyvä!”

”Homma tuntuu toimivan odotetulla tavalla. Opetuksessa käytetään oikeita soittimia ja lapseni pitää opettajastaan. Joka kerta lähdetään mielellään.”

Bändimuskarilaisista 75% lähtee muskariin joka kerta iloisena ja mielellään.

Tämä on hieno prosentti huomioiden se, että talven mittaan tulee myös kertoja, jolloin päiväkotipäivän jälkeen väsyttää. Vain 2% vanhemmista joutui usein houkuttelemaan lasta lähtemään muskariin.

”Parasta on kun oma lapsi lähtee riemuissaan muskariin ja tulee iloisena ja innokkaana pois tunnilta. Selvästi on hauskaa bändimuskarissa.”

”Joskus taitaa päivän jälkeen väsy painaa. Iloinen tyttö tulee kuitenkin joka tunnin jälkeen luokasta.”

Jamkidsin bändimuskareihin kuuluu kotitehtävävihko, joka lähetetään kaikille sähköpostitse kauden alussa. Tehtävien tarkoitus on edistää oppimista muistuttamalla kotona mieleen tunneilla tehtyjä ja opittuja asioita. Samalla myös vanhemmat saavat käsitystä siitä mitä tunneilla tapahtuu. Vastanneiden mielestä kotitehtävät olivat:

  • tarpeellisia
  • ikäryhmälle sopivia
  • tehtävien määrä oli sopiva

”Harjoitusvihko on hyvä ja lapsi tekee harjoitukset mielellään joka viikko. Siitä on muodostunut mukava yhdessäolohetki.”

”Tukee hyvin tulevaa tuntia + aikuinen näkee mitä tehdään. Meidän lapsi oli myös aika ylpeä siitä, että on jo niin iso että saa kotitehtäviä ja esittelee tehtävään saamansa tarran. Läksyistä ei myöskään oteta tunnilla turhaa stressiä. Läksyt ovat kiva lisä.”

”Tehtävävihko ja siihen kerättävät tarrat ovat lapselle todella tärkeitä. Kotitehtävien tekeminen on hauskaa ja tärkeää hänelle”

Hinta vastaa opetuksen tasoa hyvin tai erinomaisesti 90%:n mielestä.

Tyytyväisyys hintaan onkin parantunut vuosittain. Eniten tyytymättömyyttä aiheuttaa se, ettei tunteja pysty korvaamaan, jos muskarikerta jää väliin. Pidemmistä sairastumisista voi tietysti neuvotella hyvityksen, mutta toki poissaoloja tulee jokaiselle ja ymmärrämme että se harmittaa. Mietimme ensi syksylle vaihtoehtoja musiikkisisällöstä, jota voisimme tarjota poissaoloja korvaamaan. Jamkids Musiikkimaailma -sovelluksen myötä meillä on paljon osaamista myös videotuotannosta, jota voisimme tässä hyvin hyödyntää.

Opettajiimme oltiin jälleen erittäin tyytyväisiä.

Meillä onkin töissä hieno joukko ammattitaitoisia ja työhönsä sitoutuneita opettajia, joista olemme erittäin ylpeitä. On myös hienoa nähdä, että opettajien perehdytyksen ja koulutuksen eteen tehty työ näkyy käytännön tasolla:

  • opettajan ammattitaito oli erinomainen/hyvä 96%:n mielestä
  • vuorovaikutus sujui opettajan kanssa erinomaisesti/hyvin 95%:n mielestä

”She is a great teacher and can connect to my kid in such a way that she loves her class. I am so grateful she is my kid’s teacher. I believe other teachers are also excellent.

”Kiitos! Lapsemme viihtyy hyvin muskarissa ja kokee harrastuksen kivaksi. Viestintä toimii hyvin ja tekemisessä on positiivinen ja iloinen ote; näitä arvostamme kovasti.”

”Mahtava ope! Pitää rennolla tavalla pakan kasassa ja lapset kiinnostuneena aiheeseen. Ammatillinen ajatus taustalla, mutta opetus leikin ja ilon kautta. Kannustava. Lapsi sekä me vanhemmat ollaan erittäin tyytyväisiä, ei huonoa sanaa.”

”On ollut tosi hauska ja mukava muskarivuosi! Opettaja on rento, lapsentahtinen ja lasten toiveiden ja tarpeiden mukaan joustava opettaja. Kiva, että ei ole ollut turhaa nipottamista ja suunnitelmia on ollut mahdollista muuttaa, jos meno on muuttunut riehakkaaksi tms. Tunneille on ollut aina mukava tulla, vaikka omat pienokaiset olisivat olleet vähän rasittavalla tuulella. Kiva, että opettajalla on ollut pilkettä silmäkulmassa, nauru ja hymy herkässä :)”

Kysyimme vanhemmilta myös yleisesti, mitkä asiat ovat heidän mielestään tärkeimpiä lapsen musiikkiharrastuksessa. Seuraavat vastaukset nousivat ylitse muiden:

  • musiikin maailmaan tutustuminen
  • iloinen ja hyvä meininki
  • lapselle mieleinen harrastus

Lisäksi kysyimme miten mielellään Jamkidsiä suositellaan ystävälle tai tuttavalle.

Vastaajista huikeat 77% antoi tähän vastaukseksi 9–10/10. Bändimuskarissa yli 90% vastasi kysymykseen 9–10/10.

Jamkids ei ole pelkästään sitä, mitä muskarissa tapahtuu, vaan iso osa palvelusta tapahtuu toimiston puolella, jossa meillä on monta osaavaa ja ihanaa työntekijää. Asiakaspalvelun toimivuus ja korkea taso onkin meille erittäin tärkeä asia. Iloksemme voimme todeta, että 98%:n mielestä asiakaspalvelumme toimii erinomaisesti tai hyvin.

Kiitos, että saamme luoda kanssanne upeita muskarikokemuksia.

Korona on vaikuttanut viime vuodet toimintaamme huomattavan paljon. Koko harrastusmaailma meni mullinmallin. Enää ei voinut eikä uskaltanut harrastaa samaan tapaan kuin aikaisemmin. Samalla korona on tietysti vaikuttanut myös työyhteisöömme, kun emme ole voineet nähdä toisiamme samaan tapaan kuin aikaisemmin.

Kuitenkin jo nyt keväällä on näkynyt vanhempien suuri halu saada lapset takaisin harrastusten pariin ja kyselyjä tuli kauden loppuun asti enemmän kuin koskaan aikaisemmin tähän vuodenaikaan. Toivotammekin kaikki vanhat ja uudet muskarilaiset tervetulleiksi muskareihin ensi syksynä! Luodaan uusia muskari kokemuksia yhdessä.

Mukavaa kesää toivotellen Heli-toimari