jamkids–blogi

Mitä mieltä muskarilaisten vanhemmat ovat Jamkidsistä?

Lukuvuosi on päättynyt ja opettajat jo hipsineet kesälomilleen. Toimiston puolella vielä viimeistellään muutamia asioita ja sen jälkeen suljetaan ovet hetkeksi aikaa. Ennen seuraavan lukuvuoden alkua on hyvä ottaa vähän aikaa ja katsoa taaksepäin – käydä läpi edellisen lukuvuoden onnistumiset ja kirjata ylös myös ne asiat, mitä voisimme tehdä paremmin.

Teemme aina kevätlukukauden loppupuolella laajemman asiakaskyselyn, jonka tavoitteena on kerätä palautetta, toiveita ja ideoita kehitystyötämme varten. Tänä keväänä saimme kyselyyn tasan sata vastausta. Kiitos paljon kaikille vastanneille.

Näiden kevään 2019 palautteiden myötä toivotamme kaikille ihanaa kesää ja nähdään taas syksyllä muskareissa!

Oman opetuspisteen sijaintiin olivat lähes kaikki vastanneet tyytyväisiä, vain yksi vastanneista oli erittäin tyytymätön. Saimme myös muutaman hyvän ehdotuksen uusien opetuspisteiden sijainneista; esimerkkinä Kalajärvi Espoossa, jossa aloitammekin toiminnan syksyllä.

Opetustiloihin oltiin melko tyytyväisiä. 83% mielestä oman opetuspisteen tila oli erinomainen tai hyvä. Eniten negatiivista palautetta tuli tilojen epäsiisteydestä ja siitä, jos rakennukseen ei pääse sisään odottamaan muskarin alkua.  Teemme parhaamme, että jokainen opetustila olisi standardiemme mukainen ja mikäli joku opetuspiste todetaan puutteelliseksi, pyrimme etsimään paremman. Muun muassa Tikkurilassa koulutila ei ole toiminut hyvin ja iloksemme löysimmekin muskareille ensi syksyksi uuden, hienon opetustilan Lastenkulttuurikeskus Pessistä.

Muskari vastasi vanhempien odotuksia erinomaisesti tai hyvin 91% mielestä. Tämä lukema ilahdutti meitä suunnattomasti☺


”Odotuksissamme oli lähinnä saada musiikkia rakastavalle lapsellemme kiva harrastus. Oli positiivinen yllätys, miten paljon muskariin on tuotu varhaiskasvatuksellisia elementtejä, ja miten paljon kokemuksia lapsi sen kautta saa. Moni soitin on tullut tutuksi ja on tosi kiva, että ohjelmat vaihtuvat usein.”

”Pelkäsin että siellä on väkinäisiä tutustumisleikkejä tms. Ja oli helpotus kun se ei ollutkaan sellaista.”

Vauva- ja taaperomuskarilaisten vanhemmilta kysyimme palautetta myös tuntien sisällöstä. Vanhempien mielestä muskarien:

 • tunnelma on mukava
 • sisältö on ikäryhmälle sopivaa
 • sisältö on monipuolista

”Käytetään ihanan monipuolisesti soittimia ja erilaisia esineitä kappaleesta riippuen. Erityisesti taaperoille pitkään paikallaan oleminen on välillä haastavaa, niin on mukavaa, että pääsee liikkumaan paljon.”

Hinta vastaa opetuksen tasoa hyvin tai erinomaisesti 85% mielestä. Saimme palautetta siitä, että hinnasta ei saa hyvitystä, jos joku muskarikerta jää väliin ja joku vanhemmista ehdotti meille samantyyppistä korvauskäytäntöä kuin vauvauinnissa. Muskari on kuitenkin hyvin erilaista toimintaa kuin vauvauinti ja jo ryhmäkoko asettaa omat rajoitteensa. Jatkuva vaihtuvuus vaikuttaisi opetuksen laatuun ja toiminnan sujumiseen. On tärkeää, että opettaja tuntee lapset ja että lapset tuntevat toisensa. Jos jokaisella tunnilla olisi joku ylimääräinen osallistuja, se sekoittaisi liikaa ryhmän toimintaa. Muun muassa edellä mainituista syistä emme voi käyttää vastaavaa mallia.

Opettajiimme oltiin jälleen erittäin tyytyväisiä. Meillä onkin töissä hieno joukko ammattitaitoisia ja työhönsä täysillä panostavia opettajia, joista olemme erittäin ylpeitä. On myös hienoa nähdä, että opettajien perehdytyksen ja koulutuksen eteen tehty työ näkyy käytännön tasolla:

 • opettajan ammattitaito oli erinomainen/hyvä 95%:n mielestä
 • vuorovaikutus sujui opettajan kanssa erinomaisesti/hyvin 96%:n mielestä

”Hassut jutut ovat kivoja. Terv. Edvin (bändimuskarilainen).”

”Erinomainen ote. Alkuvuodesta ryhmä oli aika riehakas, opettajan fiksuilla toimenpiteillä tilanne parantui nopeasti.” 

”Opettaja on loistava! Vuorovaikutus, keskustelu ja palautteen anto sujuu todella hyvin”.

Jamkidsin bändimuskareihin kuuluu kotitehtävävihko, joka lähetetään kaikille sähköpostitse kauden alussa. Tehtävien tarkoitus on edistää oppimista muistuttamalla mieleen tunneilla tehtyjä ja opittuja asioita. Samalla myös vanhemmat saavat käsitystä siitä mitä tunneilla tapahtuu. Vastanneiden mielestä kotitehtävät olivat:

 • tarpeellisia
 • ikäryhmälle sopivia
 • tehtävien määrä oli sopiva

Kysyimme vanhemmilta myös yleisesti, mitkä asiat ovat heidän mielestään tärkeimpiä lapsen musiikkiharrastuksessa. Seuraavat vastaukset nousivat ylitse muiden:

 • musiikin maailmaan tutustuminen
 • iloinen ja hyvä meininki
 • lapselle mieleinen harrastus

Lopuksi kysyimme miten mielellään Jamkidsiä suositellaan ystävälle tai tuttavalle. Vastaajista huikeat 71% antoi tähän vastaukseksi 9-10/10. 

Asiakaspalvelun toimivuus ja taso on meille myös tärkeä asia. Iloksemme voimme todeta, että 98%:n mielestä asiakaspalvelumme toimii erinomaisesti tai hyvin. Ei huono tulos ollenkaan!☺

Yrityksen tasolla yksi tärkeimmistä tavoitteistamme on tarjota kokonaisvaltaisesti laadukas palvelu, joka sisältää niin erinomaisen opetuksen kuin asiakaspalvelunkin. Toki parannettavaa ja kehitettävää aina riittää, mutta hyvät tulokset ja positiiviset palautteet kannustavat meitä jatkamaan valitsemallamme tiellä.

Mukavaa kesää toivotellen,

Heli-toimari