jamkids–blogi

Jamkids-muskareissa kokkaillaan ja kolistellaan

Kevättalviset muskarituokiot täyttää iloinen kokkailu. Tutuiksi tulevat laulun, soiton, rytmittelyn, loruttelun ja liikkeen kautta niin ruuanlaitto kuin leipominenkin. Muskareissa mukana vilisee vallaton keittiöstä lainattu kotisoittimisto sekä puolukoina pomppivat pallot tiskiharjoja ja pullasuteja unohtamatta. Jamkids-muskareissa ei hätkähdetä kattiloiden kolinaa vaan annetaan mennä täysillä!

Vauva- ja taaperomuskareissa leivotaan ja letitetään

Kirpeän kirkas talvi on innostanut auringon leipomishommiin, nyt paistetaan lettuja! Jamkidsin vauva- ja taaperomuskarilaiset pääsevät tutustumaan ruokalauluihin sekä perinteisten että tuoreempien lorujen ja laulujen tahdissa. Loruttelun lomassa etsitään yhteistä sykettä ja harjoitellaan motorisia taitoja tuttujen leikkien avulla.

Aurinko, aurinko lettuja paistaa,
hauska on auringon lettuja maistaa.

Kiipeän puuhun, pistelen suuhun,
loput voin heittää ukolle kuuhun!

Sitten käynkin nukkumaan,
pikkuinen massuni pullollaan.

Hauskat yhteiset leipomishetket toimivat vallan mainiosti etämuskareissa, ja omasta keittiöstä löytyykin jokaiselta hurjasti hienoja kotisoittimia. Uuteen käyttötarkoitukseen pääsevät esimerkiksi kattilat, puu- ja muovikauhat, erilaiset kulhot ja ämpärit sekä tiskiharjat. Aikuiset pääsevät myös leipomaan lapsista oikein makoisat pullat ja saattaapa roolit isompien taaperoiden kohdalla vaihtua toisinkin päin. Kenestä leivotaan tänään herkullinen pullapitko?

Kokki Klavier Kuikka

Leivon, leivon pullaa,
leivon, leivon pullaa.
Sitten letitän,
sitten letitän.

Voidellaan ja voidellaan,
voidellaan ja voidellaan.
Päälle paljon sokeria,
oikein paljon sokeria!

Myös pullasudit ja pensselit ovat tulleet tarpeeseen yhteisissä loppurentoutuksissa, pitäähän leivotut pullat päästä voitelemaan asianmukaisesti. Suti kutittelee, kiherryttää ja rentouttaa. Kyllä leipominen on kivaa!

Makoisat tuoksut houkuttelevat Jammari-laivan herkkusuut BonAppetit -saarelle

Pääkokki Klavier Kuikan keittiössä kolisee ja kilisee – olemme saapuneet BonAppetit -saarelle! Kuikan johdolla bändimuskarilaiset pääsevät kokkailemaan mitä mahtavampia annoksia, ja uunista ulos saadaankin ansiokkaan rytmittelyn seurauksena esimerkiksi herkullista pizzaa jokaisen itse valitsemilla täytteillä. Rytmikortit rytmisymboleineen havainnollistavat hienosti lasten suosikkiruokia, onhan meille Suuren meriseikkailun tiimellyksessä tullut tutuiksi jo ainakin tam, ti-ti ja tauko. Pizzaa kokkaillaan asiaankuuluvasti mm. klassisen musiikin soidessa italian kielellä, ja La Donna è Mobile onkin varmasti monelle muskarilaiselle tämän saarivierailun jälkeen tuttu sävelmä.

Herkullinen BonAppetit -saari

BonAppetit -saarella tutustutaan myös erilaisiin hedelmiin hedelmäkorttien avulla Kuikan suunnatessa bändimuskarilaisten kanssa torille. Rytmittelemällä jonkun myynnissä olevan hedelmän nimen myyjänä toimivalle opettajalle tai muskarikaverille, saat kerättyä koriisi monenmoisia maittavia hedelmiä.

Ruuanlaiton lomassa tutustutaan soittimista erityisesti pianoon. Valkoiset ja mustat koskettimet tulevat tutuiksi leikin kautta – välillä soppaan soitellaan suolaa ja välillä pippuria. Bändimuskareissa tutustutaan tarkemmin myös duuriin ja molliin. Duurin ja mollin eroja tutkitaan yhdessä, ja pian muskarilaiset tunnistavatkin näiden sävyeron hienosti erilaisten kuunteluleikkien tiimellyksessä.

Pian Klavier Kuikka hyppää kattiloineen Jammari-laivan kyytiin nälkäistä miehistöä hemmottelemaan.

Jatketaan siis yhdessä kohti uusia, keväisiä seikkailuja!

Terkuin,

Reeta-ope