Bändimuskari

Bändimuskareissa tutustutaan musiikin maailmaan ja erilaisiin bändisoittimiin.

Opetus ja tavoitteet

Tunneilla soitetaan, lauletaan, liikutaan, rytmitellään, lorutellaan, kuunnellaan ja leikitään. Soittimina käytetään mm. koskettimia, rumpuja, sähköbassoa, kanteletta ja kitaraa sekä rytmisoittimia. Bändimuskarin vauhdikas ohjelmisto koostuu niin tutuista kuin uusistakin lastenlauluista ja -loruista.

Tavoitteena on tutustua bändisoittimiin ja saada kokemus yhdessä soittamisesta. Soittimiin tutustutaan yhteissoiton kautta, muutaman viikon jaksoissa. Bändimuskari kehittää yleismusiikillisia taitoja, sävelkorvaa ja rytmitajua. Soittamisen ja monipuolisten työtapojen kautta opitaan myös ryhmässä toimimista.

Löydät täältä lyhyen esittelyvideon Jamkidsin bändimuskarista ja lisätietoja blogistamme:

Jos teillä on jotain toiveita opetukseen tai tuntien sisältöön  liittyen, niin kannattaa kääntyä oman opettajan puoleen. Hän ottaa mielellään toiveita vastaan. Toki viestiä voi aina laittaa myös [email protected] -sähköpostiin.

Kotiharjoitukset

Kotiharjoitukset (oma muskarivihko) ovat tärkeä osa Jamkids-muskaria ja ne kuuluvat (4–6-vuotiaiden) muskarin hintaan. Tunneilla opittuja juttuja on kiva muistella kotona yhdessä vanhemman kanssa. Osa muskarivihkon tehtävistä liittyy meneillä olevaan teemaan, osa on yleismusiikillisia ja osa soittotehtäviä.

Kotiharjoituksiin liittyvien kappaleiden musiikkinäytteet löydät täältä.

Kotiharjoitukset jaetaan sähköpostin liitteenä kauden alussa. Vihko tehdään lukukausittain, jolloin syyskauden ja kevätkauden tehtävät tulevat erikseen. Vihkossa on myös soitettavien Jamkids-kappaleiden nuotit ja sanat.

Kotiharjoitukset voi myös tilata tulostettuna 5 euron hintaan. Tilaukset sähköpostitse: [email protected]. Ilmoita viestissä: opetuspiste, ryhmä, opettaja ja lapsen nimi. Tulostetun version saa opettajalta tunnilla. Kotiharjoitukset maksetaan etukäteen.

Soittimet ja tarvikkeet

Tunneilla on tarvittavat soittimet ja muut tarvikkeet opetusta varten. Oma soitin toki vauhdittaa oppimista, kun tunneilla soitettuja kappaleita ja rytmejä voi soitella kotonakin yhdessä vanhemman kanssa.