jamkids–blogi

Tekemistä lapselle – kehittävä sovellus 1–5-vuotiaille

Haluatko tarjota innostavaa ja mukaansa tempaavaa, mutta samalla myös kehittävää ja opettavaista tekemistä lapsellesi? Tässä blogissa esittelemme sinulle uuden, musiikkikasvatuksen ammattilaisten luoman, ilmaiseksi ladattavan sovelluksen, joka sopii ajankuluksi lapselle ajasta ja paikasta riippumatta. Sovelluksen avulla haluamme tarjota jokaiselle lapselle ja perheelle mahdollisuuden päästä laadukkaan musiikkikasvatuksen ja musiikin ilon piiriin. 

Vuoden 2021 alussa olimme uuden äärellä. Tiesimme, että pääsemme luomaan jotain innostavaa ja hienoa. Jamkids Musiikkimaailmaa oli ideoitu ja suunniteltu jo pidemmän aikaa, ja oli aika alkaa toteuttaa projektia käytännössä. Nyt, Musiikkimaailma-sovellus on vihdoin teidän kaikkien saatavilla. Ihanaa päästä jakamaan työmme tulokset kanssanne! Jatka siis lukemista ja tutustu sovellukseen.

Jamkids Musiikkimaailma tarjoaa iloista tekemistä lapselle

Jamkids Musiikkimaailma on lapsille suunnattu sovellus, joka tarjoaa musiikkipedagogista sisältöä perheen pienimmille. Sovellus rakentuu visuaalisesti kiinnostavista virtuaalimaailmoista, joissa pääsee sukeltamaan erilaisten teemojen syvyyksiin. Seikkailemme mm. veden alla, rannalla, laivassa ja kaupungissa. Jokainen teema sisältää 4 jaksoa, ja näiden jaksojen aikana harjoittelemme musiikin perusteita hauskalla tavalla. 

Sovellus on saatavilla Apple Storessa sekä Google Playssa. Voit ladata sovelluksen omalle laitteellesi ilmaiseksi täältä!

Jokainen teema sisältää uusien musiikillisten sisältöjen lisäksi mielenkiintoisia ja opettavaisia tehtäviä ja pelejä. Jaksot koostuvat monipuolisista musiikkikasvatuksellisista sisällöistä – käytännössä tuomme muskarin kotiisi! Näin ollen me opettajat, itseni lisäksi hurmaavat kollegani Anniina, Laura sekä Vilma, ohjaamme jokaisen jakson, ja tulemme varmasti tutuiksi jokaiselle kotijammailijalle. Kaikkiin Jamkids-opettajiin voit tutustua paremmin täällä.

Tekemistä lapselle voi kehittää helposti kotoa löytyvillä välineillä

Musiikkimaailma tarjoaa lapsille ja perheille turvallisen ympäristön, jossa seikkailla itselle sopivana ajankohtana. Jamkids Musiikkimaailman muskarihetkiin et tarvitse välttämättä omia soittimia, vaan jokainen pärjää hienosti kotoa löytyvillä välineillä – rumpuna voimme soitella esimerkiksi ämpäreitä tai kattiloita, ja rytmikapuloista käy hienosti esimerkiksi syömäpuikot tai kynät.

Virtuaalista ja oppimista tukevaa tekemistä lapselle

Sovellus on nykyaikainen yhdistelmä teknologiaa ja käytännössä tekemistä. Sovelluksessa hyödynnetään virtuaalimaailman elementtejä sekä grafiikoita. Pääosassa on kuitenkin se, että lapsi pääsee soittamaan, laulamaan, liikkumaan sekä toteuttamaan itseään musiikin keinoin kotona, aivan kuten muskarissakin. Inspiroiva kuvitus ja Jamkidsin omat hahmot tukevat tarinallisuutta, elämyksellisyyttä ja taitojen oppimista lasta innostavalla tavalla.

Jamkids Musiikkimaailman sydän ja sielu on musiikin ilon tuominen kotiisi. Haluamme tarjota jokaiselle lapselle ja perheelle mahdollisuuden päästä laadukkaan musiikkikasvatuksen ja musiikin ilon piiriin. Nykymaailma tarjoaa rajattomasti digiviihdettä ja tekemistä lapselle. Me haluamme omalla palvelullamme tarjota kehittävän, hauskan ja lapsen omaa tekemistä ja luovuttaa tukevan vaihtoehdon.

Yksi suurimmista tavoitteistamme ja haasteistamme oli luoda mahdollisimman lämmin ja iloinen vuorovaikutus ruudun takaa jokaiseen kotiin asti. Toiveenamme on, että jokainen Musiikkimaailmaan sukeltava lapsi tuntisi olevansa osa meidän jammailevaa jengiä. Jamkidsin Musiikkimaailma ei ole vain ohjelma, jota katsotaan, vaan sisältö innostaa lapsia ja perheitä mukaan hauskaan tekemiseen.

Miten rakensimme kehittävää tekemistä lapselle tarjoavan sovelluksen?

Kun aloimme kuvaamaan jaksoja tammikuussa 2021, kukaan työryhmämme jäsenistä tuskin täysin tiesi, mitä on edessä. Jamkids Musiikkimaailman tekeminen on ollut ammatillisesti innostava, mutta samalla haastava projekti, joka on antanut ja opettanut työryhmällemme paljon. Jaksojen sisältö on meidän opettajien itse suunnittelemaa. Suurista linjoista ovat vastanneet Jamkids Musiikkikoulun rehtori Kati Nieminen ja Jamkicks Oy:n toimitusjohtaja Heli Miinin.

Kuvausviikot ovat olleet tiiviitä, sillä olemme opettajien kesken ideoineet, käsikirjoittaneet sekä tietysti harjoitelleet jaksojen sisällön kuvauspäiviä varten. Yhden kuvauspäivän aikana olemme kuvanneet yhden kokonaisen teeman, eli peräti 4 jaksoa. Kuvauspäivät ovat vaatineet koko työryhmältä tarkkaavaisuutta, heittäytymistä, paineensietokykyä sekä pitkää pinnaa. Vastaan on tullut odottamattomiakin haasteita, joita olemme yhdessä ratkoneet lannistumatta; milloin olemme törmänneet kuvausteknisiin haasteisiin, milloin soitin onkin kuulostanut mikrofonin läpi aivan erilaiselta kuin livenä tai milloin olemme vahingossa osuneet mikrofoniin kolinan kera musiikkiliikuntaa ohjatessamme.

Jamkids Musiikkipalvelusta tutut kappaleet ovat varmasti soineet meidän opettajien lisäksi päässä kaikilla muillakin työryhmän jäsenillä – kuvaajamme, äänittäjämme sekä editoijamme Jere, graafikkomme Antti sekä ohjaajamme Kati, joka on uskollisesti istunut studiolla pitkät kuvauspäivät kanssamme, ovat olleet tiiviisti mukana touhuissamme ja osaavat varmasti unissaankin suurimman osan kappaleista ulkoa.

Rakkaudella ja timanttisella ammattitaidolla kehitettyä tekemistä lapsille

Musiikkikasvatusta, sirkustemppuja sekä paljon muuta – Jamkidsin uuden sovelluksen tekeminen on valjastanut käyttöönsä kaiken ammattitaitomme. Olemme olleet täysillä mukana, ja antaneet laajasti oman osaamisemme tähän projektiin. Ehkäpä siksi sovelluksen tekeminen on ollut äärimmäisen hauskaa, innostavaa ja kehittävää. Olen saanut muutamia tehtäviäni mainitakseni toimia tässä projektissa pedagogisen sisällön suunnittelijana, muusikkona, musiikkipedagogina sekä esiintyä kameran edessä, näytellä kuvitettujen hahmojen kanssa, tehdä sirkustemppuja, pomppia sammakkona, askarrella autonratteja ja räpätä ralliradalla. Tässä on kuvattu vain pieni palanen siitä mitä olemme kuvauksissa tehneet, ja mielestäni se kiteyttää hyvin sen, kuinka monipuolisesta työstä on kyse.

Vaikka projekti on ollut (ja edelleen on!) ammatillisesti ihana, niin en voi liikaa painottaa sitä, kuinka hauskaa meillä on myös ollut! Välillä pitkistäkin kuvauspäivistä ja lukuisista pieleen menneistä otoista huolimatta tiimimme on tukenut toisiaan täysillä. Tiivis, ihana ja toimiva porukkamme on ollut Musiikkimaailman tärkein kulmakivi. Olemme nauraneet vedet silmissä ja vatsalihakset kipeinä pieleen menneille otoille, tsempanneet toisiamme turhautumisen iskiessä ja nauttineet toistemme ammattitaidosta sekä yhdessä tekemisestä. Yhteistyön voima on korostunut tämän projektin aikana, sillä tämä Musiikkimaailma on todella kaikkien tekijöidensä näköinen ja kuuloinen. Myös ihanat testikäyttäjämme ovat olleet tärkeä osa Jamkids Musiikkimaailman lopullista ilmettä, sillä pitkin projektia saimme kultaakin kalliimpia vinkkejä pieniltä ja isommilta kotijammailijoilta testijaksojamme koskien. Me olemme yhdessä tehneet, ja jatkamme uuden sisällön tekemistä, rakkaudella – juuri teille!

Koko tiimin puolesta toivotan teille ihania hetkiä Jamkids Musiikkimaailma -sovelluksen parissa!

Laura, Reeta, Vilma ja Anniina

Ja mikäli haluatte osallistua livenä järjestettäville muskaritunneille, pääsette ilmoittautumaan kevään muskareihin mukaan täältä!

Rakkaudella,

Reeta-ope