jamkids–blogi

Mitä mieltä lasten vanhemmat ovat Jamkids-muskareista?

Näin vuoden alussa on hyvä koota ajatuksia edessä olevaa vuotta silmällä pitäen ja päätinkin kirjoittaa aihetta sivuuttaen vuoden ensimmäisen blogikirjoitukseni Jamkidsin tekemistä palautekyselyistä.

Olemme keränneet palautetta muskarilaisten vanhemmilta yli 10 vuoden ajan. Nykyisin teemme syksyllä lyhyen kyselyn, jonka tarkoituksena on löytää epäkohdat ja ongelmat jo lukuvuoden aikana, jotta meillä on myös mahdollisuus tehdä korjaavia toimenpiteitä. Keväisin teemme laajemman ja syvällisemmän kyselyn kehitystyötä varten.

Syksyn 2018 kysely tehtiin loka-marraskuun vaihteessa. Pyysimme tähtiarvosanaa (1-5) muskarien toiminnasta ja sisällöstä sekä asiakaspalvelusta. Lisäksi kysyimme miten mielellään Jamkidsiä suositellaan ystäville ja tuttaville. Olimme erittäin tyytyväisiä kyselyn tuloksiin! Kaikista antoisimpia ovat tietenkin sanalliset palautteet, toivomukset ja kritiikki. Niiden avulla voimme konkreettisesti kehittää toimintaamme eteenpäin.

PALAUTE AUTTAA MEITÄ PARANTAMAAN PALVELUAMME

Muskarilaisten vanhempien antama palaute on aina ollut pääosin hyvin positiivista. Suurin osa vastanneista on joka kyselyssä tyytyväisiä opettajien ammattitaitoon ja muskarien sisältöön sekä asiakaspalveluumme. Tyytymättömiäkin tietysti on ja heidän palautteensa käsittelemme aina erityisen huolellisesti. Käsittelemme kaikki palautteet sekä hallinnossa että opettajien kanssa. Opettajamme ovat tottuneet siihen, että he saavat rakentavaa palautetta opetuksestaan ja toimintatavoistaan. Kannustammekin vanhempia antamaan palautetta myös suoraan opettajille. Tällä tavalla monet käytännön ongelmat ja opetuksen sisältöön liittyvät asiat hoituvat kaikista helpoiten ja nopeiten.

Jamkids-muskareissa on vanhempien mielestä reipasta ja menevää meininkiä sekä monipuolista ja vaihtelevaa sisältöä. Parhaana pidetään sitä, että erilaisia ja nimenomaan oikeita soittimia käytetään paljon, vauvamuskareista lähtien.

Yksi musiikkikoulumme päätavoitteista ja toimintamme lähtökohdista on se, että haluamme vastata oppilaiden ja perheiden tarpeisiin ja toiveisiin. Haluamme tarjota erinomaisen palvelukokonaisuuden, emme pelkästään laadukasta muskaritoimintaa.  Muskareissamme ei opita vain musiikin perusteita vaan tarkoituksemme on myös mm. tutustuttaa muskarilaisia monipuolisesti musiikin maailmaan, antaa itseluottamusta ilmaista itseään musiikin avulla ja opettaa tärkeitä yhteistyö- ja esiintymistaitoja, antaa eväitä hyvään elämään.

JATKUVAN KEHITTÄMISEN MALLI KÄYTÖSSÄ JAMKIDSIN ARJESSA

Muskarilaisten vanhempien palautteet ovat palvelumme kehittämisen kannalta erittäin tärkeässä asemassa. Jatkuva kehittäminen on toimintamme perusajatuksia, sillä haluamme pitää muskariemme ja palvelumme laadun erinomaisena myös tulevaisuudessa. Käytössämme onkin niin sanottu Jatkuvan kehittämisen malli. Emme tee kehittämistä projekteina, vaan jatkuvana toimintana niin lukuvuoden aikana kuin niiden välissäkin. Palautteet ovat mallin tiedonkeruuvaiheen tärkeimpiä asioita.

SYKSYN 2018 PALAUTEKYSELYN TULOKSIA

Kysyimme miten tyytyväisiä vanhemmat ovat olleet Jamkids-muskarin sisältöön ja toteutukseen. Keskiarvo vastauksille oli 4,41 tähteä.

Kysyimme miten tyytyväisiä vanhemmat ovat olleet Jamkidsin asiakaspalveluun ja viestintään. Keskiarvona 4.4 tähteä.

Lisäksi kysyimme miten mielellään he suosittelisivat Jamkidsiä ystävälle tai tuttavalle (asteikko 1-10). Vastanneista 74% antoi arvosanaksi 9-10.

TÄSSÄ MUUTAMIA SANALLISIA PALAUTTEITA:

  • Lapsi tykkää kovasti opesta, on myös oppinut paljon muskarissa. Tiistaiaamut on meille helpoimpia päiväkotiaamuja, kun voi kotona jo kertoa että tänään on muskaripäivä – ja lapsen silmät alkavat loistaa innostuksesta! 
  • Reipasta ja iloista meininkiä, musiikkiharrastus ei ainakaan jää varhaisvaiheen opetuksesta kiinni. 
  • Aivan ihana ja ammattitaitoinen opettaja 🙂 muskarista on tullut lapsellemme viikon kohokohta.
  • Opettaja on aivan ihana. Ihanan iloinen ja innostava niin lapsille kuin meille vanhemmillekin. Luo erittäin ihanan tunnelman ryhmään.
  • Meidän muskariope on ihan tykki! Hän osaa olla hyvin luontevasti lasten kanssa, on mukaansatempaava ja saa ilmapiiristä rennon. Muskariin on aina kiva tulla ja muskaripäivä onkin viikon kohokohta, mitä odottaa aina innolla. Kiitos kiitos kiitos!
  • Lapsi tykkää tosi paljon ja on löytänyt musiikin ilon. Eka harrastus, johon jaksaa todella keskittyä ja johon lähtee mielellään.
  • Lapsemme haluaisi käydä muskarissa joka päivä.
  • Rento meininki, mutta silti pidetään järjestys tunneilla ja huolehditaan lapsista. Hyvät ohjaajat. Lapsi tykkää myös kotitehtävistä (ja tarroista).
  • Lapsi on ollut koko syksyn innoissaan bändimuskarista! Tämä on meidän lapselle tosi sopiva konsepti, sopivasti isojen lasten harrastus. Myös läksyjä tehdään meillä mieluusti ja siinä aikuinenkin oppii. Olen iloinen, että löysimme lapselle juuri tämän harrastuksen!

  • Minä olen tyytyväinen kun lapsi viihtyy ja iloitsee. Samalla oppii rytmitajua ja itsensä ilmaisemista. Mennään lapset edellä jatkossakin!

Seuraava kysely tipahtaa oppilaiden/vanhempien sähköpostiin kevään aikana ja toivottavasti saamme taas ison määrän vastauksia. Toki palautetta voi antaa milloin vaan suoraan opettajalle tai meille toimistolla; sähköpostilla, puhelimella tai vaikka kommentoimalla tätä blogikirjoitusta.

Oikein mukavaa ja musiikin täyteistä vuotta 2019 kaikille toivottaen,

Heli-toimari
Musiikkikoulut Jamkids ja Demo