jamkids–blogi

‘Karli Parkkerin joulunodotus kruunaa puolituntisen konsertin.’ Mistä on kyse?!

Kuhinaa, intoilua, jännittyneitä ilmeitä ja levottomia jalkoja. Tonttulakkeja, hienoja asuja ja kauniita koristeita. Kulkusia, marakasseja, rytmikapuloita, djembe-rumpuja, värikkäitä kanteleita, pikkukitaroita, mikrofoneja, kiipparit, rummut ja basso. Mistähän mahtaa olla kysymys? Jälleen ollaan tultu varsin vauhdikkaasti edenneen syyslukukauden huipentavaan päätökseen: Jamkidsin joulukonsertti alkaa pian!

Aikaisempien vuosien tapaan 2-3-vuotiaiden muskarilaisten ryhmä aloittaa tämän iloiseksi ja suloiseksi tituleeratun tapahtuman tallustelemalla juhlallisesti ketjussa lavalle. Kulkue etenee pianolla säestetyn ’Joulu tulla jollottaa’ -laulun tahtiin. Sitten lavalle ilmestyy kokonainen porotokka sorkkineen ja sarvineen: ”Pikku poro joulun alla voimistelee bodaamalla. Hännänpäätä pyörittelee, sorkkiansa kopistelee. Valkosarvet työntää eteen, auttaa lahjat pukin rekeen.”  Tässä laululeikissä rytmikapulat ja kulkuset saavat kyytiä!

Tänä vuonna bändimuskarilaiset ovat osallistuneet viikoittaisten oppituntiensa ohessa konsertin koristeluun värittämällä valitsemansa jouluiset graffitikuvat. Syyskauden päähahmomme Hip Hoppiainen kun sattuu olemaan kaupunkikulttuuriin erikoistunut jamppa! Nyt 4-5-vuotiaiden ryhmä on siirtynyt lavalle valokeilaan noiden upeiden kuvien eteen. He leikkivät ’Lahjapaketti’ -laulun mukana erilaisia liikkeitä, lähettävät lentosuukkoja, nakkaavat naurua yleisöön ja käärivät halauksiin valmiin pomppivaisen, pyöriväisen tai vaikkapa keinuvaisen paketin. Seuraavassa ’Soita jazzia jamittele’ -biisissä bändiläiset saavat näyttää, mitä tarkoittaa tutti ja soolo. Soitinsoolojen jälkeen ei suinkaan laiteta tutteja suuhun, vaikka opettaja hihkuisikin tutti!, vaan tällöin soittoa jatketaan yhdessä. Kas näin oppivat muskarilaiset myös italian kieltä sana kerrallaan!

Vielä on muskarilaisista vanhimpien, 5-6-vuotiaiden, aika käydä jammaamassa, rokkaamassa ja räppäämässä ’Pikkuinen tonttu’ kulkusten kilistessä villisti. Näinkin simppeliin jouluhittiin on luotu mahtava meininki muokkaamalla lyriikoihin ja pianotaustabiittiin syksyn teemoista tuttuja genrejä. Mystisessä mollissa esitettävä Laura-open säveltämä ja sanoittama ’Karli Parkkerin joulunodotus’ kruunaa puolituntisen konsertin ja bändimuskarilaiset fiilistelevät jazzia kuin vanhat tekijät.

 

Konsertit ovat tapahtumina tärkeitä oppilaille ja heidän läheisilleen mutta myös meille opeille. Saammehan olla ihanien muskarilaistemme mukana ja tukena näyttämässä lukukauden aikana opittuja taitoja ja toisaalta saamme pitkästä aikaa mahdollisuuden työskennellä yhdessä. Konserttityön ja -touhun ohessa vaihdetaan kuulumisia, iloitaan onnistumisista ja nauretaan paljon. Konsertin aikana yksi opettajistamme toimii säestäjänä, yksi juontaa sekä leikittää ja loput soittelevat mukana, auttavat esiintyjiä instrumenttien kanssa ja toimivat bändimuskarilaisten henkisenä tukena yleisön puolella.

Vielä täytyy mainita konsertin maukkain osio, joka koittaa juontajan kiitosten ja tervehdysten jälkeen: mehu- ja keksitarjoilu tuo taatusti iloa ja energiaa kaikkensa antaneille esiintyjille!

Kiitän kaikkien Jamkids-opettajien puolesta syksyn muskareista, toivotan lämpöä ja valoa jokaisen joulunaikaan ja onnea tulevaan vuoteen 2019!

Terkuin,

Henna (kuvan valkoparta!)
Jamkids-ope