jamkids–blogi

Bändimuskari on syksyn hittiharrastus – jo 4-vuotiaat soittavat oikeilla soittimilla

Elokuussa alkavat hiipiä mieleen jo syksyn jutut. Mitä kivaa tulevana talvena keksisi lapsille? Onko aika vaihtaa harrastusta ja kokeilla jotain uutta? Muskari on monelle tuttu juttu, mutta mitä tunneilla oikein tapahtuu ja onko touhu muuttunut sitten 80-luvun? Jamkids-muskari on erilainen, moderni muskari, jossa lapset soittavat oikeilla soittimilla.

“Kivointa on soittaa rumpuja ja laulaa mikrofoniin” (Venla 6 v.)

Näin kommentoi yksi bändimuskarilaisista kevään palautekyselyssämme. 4–6-vuotiaiden bändimuskareissa soitetaan, lauletaan, liikutaan, lorutellaan ja leikitään niin kuin muskareissa yleensäkin, mutta Jamkidsin bändimuskari myös rikkoo perinteistä muskarikäsitystä monellakin tapaa:

  • Käytössä on oikeat bändisoittimet, joita opitaan soittamaan lukuvuoden aikana.
  • Muskareita varten tehdään omia tarinoita, niihin sopivia kuvituksia ja piirroshahmoja sekä sävelletään omia kappaleita. Jamkids on myös julkaissut oman Musiikkisirkus-lastenlevyn leikkiohjeineen.
  • Tunneilla on iloisen vauhdikas meininki, jolloin oppiminen tapahtuu huomaamatta.
  • Tunteihin kuuluu kotiharjoituksia, joiden avulla tunneilla opittuja asioita voi kerrata kotona.
  • Jokainen lukukausi huipentuu Jamkids-konserttiin, jossa esiinnytään yhdessä muiden muskarilaisten ja opettajien kanssa.

Muskarin monenlaiset tavoitteet

Voi helposti näyttää siltä, että muskarin puuhat ovat vain kivaa viihdykettä lapselle. Kaiken tekemisen taustalla on kuitenkin monenlaisia tavoitteita ja jokainen tunti suunnitellaan tavoitteet tarkasti mielessä pitäen. Kivan tekemisen kautta lapsi oppii mm. musiikillisia asioita, esiintymistä, kuuntelemista, ryhmässä toimimista ja siten muskari tukee lapsen kehitystä monin tavoin.

Muskari tukee lapsen kehitystä muun muassa näin:

  • puheen kehitystä, lukemisen oppimisen valmiuksia ja tarkkaavaisuutta
  • vuorovaikutustaitoja
  • hienomotoriikkaa, rytmitajua ja koordinaatiokykyä
  • tunteiden ilmaisua ja omien tunnetilojen ymmärrystä

Lue lisää bändimuskarin tavoitteista täältä.

Maailmanympärysmatkalle lukuvuonna 2019–2010

Bändimuskareissamme jokainen lukuvuosi on uniikki kokonaisuus tarinoineen, teemoineen, piirroshahmoineen, kappaleineen ja tehtävineen. Tänä talvena lapset pääsevät muskarissa maailmanympärysmatkalle. Talven aikana ehditään tutustua monenlaisiin soittimiin ja musiikkikulttuuriin, kun matka vie muun muassa Australiaan ja Etelänavalle. Matkan varrella törmätään tietysti Jamkidsin omiin hauskoihin hahmoihin, joista osa on muskarilaisillemme tuttuja entuudestaan (kuten Penni Pingviini ja Mikki Jaggeri) ja osa uusia tuttavuuksia.

Pääkaupunkiseudulla on jammailtu jo 13 vuotta 

Ensimmäiset Jamkids-muskarit aloitettiin syksyllä 2006 Tapanilassa. Tällä hetkellä koulu toimii viiden kunnan alueella, yhteensä 20 opetuspisteessä. Jamkidsin vauva-, taapero- ja bändimuskareissa musiikin maailman pääsevät tutustumaan 0–6-vuotiaat lapset.

Kuulostaako kivalta? Klikkaa alta ilmaisiin tutustumisiin tai ilmoittaudu saman tien mukaan.

ILMAISET TUTUSTUMISTUNNIT

ILMOITTAUTUMINEN