jamkids–blogi

Ranskalaista leipää ja sirkushuveja

Syksyn ensimmäinen teema on startannut käyntiin kaikissa Jamkidsin muskariryhmissä. Seuraavien viikkojen aikana muskarilaiset tutustuvat sirkuksen ihmeelliseen maailmaan. Tunneilla on tavattu eri eläimiä tiikereistä norsuihin ja saattoipa muskarissa vierailla myös pelle tai taikurikin! Kausi on siis aloitettu kesän jälkeen uudella innolla ja uusiin muskarikavereihinkin on ehditty jo tutustua.

Vauva-ja taaperoryhmissä sirkusteema johdattelee perheen pienimmät sirkusseikkailuun, jossa tutustutaan liikkumalla ja soittamalla erilaisiin eläimiin ja Musiikkisirkus-levyltä tuttuun Pelle Vallattomaan. Vauva-ja taaperoryhmissä tutustutaan teeman avulla mahdollisimman monipuolisesti eri soittimiin mm. djemberumpuihin, kanteleisiin, kitaroihin sekä rytmisoittimiin. Yksi tärkeimmistä musiikillisista tavoitteista on perussykkeen etsiminen ja vahvistaminen yhdessä aikuisten avustuksella. Mikäpä sen hauskempaa kuin harjoitella sitä tiikereiden ja norsujen kanssa?

Sirkusparaatissa tapaamme mm. tiikereitä, norsuja sekä hevosia. Mitähän norsujen ruoka-aikana tapahtuu?  Entä miltä näyttää lauma lapsia ja aikuisia konttaamassa tiikereinä pitkin lattioita? Viime viikolla olisi ollut kameroille tarvetta, sillä meininki oli yhtä vauhdikasta kuin oikeassa sirkuksessakin! Pelle Vallaton taas kyselee, miten onnistuu hernepusseilla temppuilu?

Jamkids-hahmot akrobatiataiteilija Dingeli Dong ja Pelle Vallaton

Bändimuskarilaisia uusiin seikkailuihin johdattava Hip Hoppiainen on maailmanympärysmatkallaan saapunut potkulautailemalla Ranskaan saakka! Bändiläisten tunneilla onkin siis ahkerasti tutustuttu Pariisin tunnetuimpiin nähtävyyksiin, akrobaattitaiteilija Dingeli Dongiin sekä sirkushuveihin.

Sirkusteeman yksi tärkeimmistä tavoitteista on tutustua orkesterimusiikin maailmaan. Tunneilla on kuunneltu tunnettuja orkesterimusiikin teoksia mm. Straussin Radetzky Marchia, Saint-Saensin Eläintenkarnevaalia sekä Fucikin Entry Of The Gladiators kappaletta. Musiikin soidessa bändiläiset ovat harjoitelleet niin sirkuskulkueessa marssimista kuin valssiaskeleitakin. Sirkuskulkueen norsut villiintyivät ja lähtivät kärsät heiluen hurjaan valssiin! Samalla tulimme harjoitelleeksi musiikin 3- ja 4-jakoisuuden tunnistamista?

Bändimuskareiden soitetuin biisi on varmastikin ollut Jamkidsin oma kappale Taikuri, joka löytyy omalta Musiikkisirkus-levyltämme (fyysisessä versiossa on leikkiohjeet mukana!). Soiton lomassa on hyvä tehdä muutama soittotaika, jolla harjoitellaan esimerkiksi yhteissoiton yhtäaikaisuutta. Osataanko teillä jo bändisoiton taikasanat?

Ensimmäisten viikkojen muskaritunneilla on kuultu riemunkiljahduksia ja naurua. Näin opettajan näkökulmasta kausi on alkanut hauskoissa tunnelmissa ja opetustöihin on ollut mahtavaa palata! Pienten ja isompien muskarilaisten hymyt lämmittävät sydäntä silloinkin, kun ulkona syksy tekee tuloaan. Onni on maailman paras työ, taitavien pienten muusikoiden kanssa?

Tsemppiä kaikille muskariperheille syksyn pimeneviin iltoihin, tunneilla nähdään!

Syysterkuin,

Minna-ope