jamkids–blogi

Sieni-riffejä taikametsässä Queenin tahtiin

Hip Hop Hiphoppiainen,
kaupungissa eleli HipHoppiainen.
Hip Hop HipHoppiainen,
hälinään se väsähti HipHoppiainen.

Tämän vuoden bändimuskarin teema on kyllä yksi kaikkien aikojen siisteimmistä! HipHoppiaisen lähdettyä rauhoittumaan taianomaiseen musiikkimetsään, hän tapaa siellä uusia ystäviä, joista jokainen edustaa jotakin musiikkigenreä. Olemme nyt jo tavanneet kaksi hauskaa tuttavuutta: Blues-pupu Jänis Joppelin ja Rock-karhu Mikki Jaggerin.

Syyslukukauden alku on ollut vauhdikas. Uusien soitinhankintojen ja kuvitusten suunnittelun ohella myös toimistomme on muuttanut uusiin tiloihin. Oli mukava nähdä miten paljon kaikkea ihanan outoa musiikkikoulu omistaa. Kaapeista löytyi esimerkiksi muovisia pitkävartisia ruusuja, ilmapallopumppuja ja iso kasa tonttulakkeja! Nyt kuitenkin tavarat ovat asettuneet uusiin tiloihin ja nalletkin ovat löytäneet paikkansa.

Taapero– ja vauvamuskareissa syyslaulut ovat raikuneet jo jonkin aikaa, höystettynä pupuilla ja nalleilla. Syksy on ollut erikoisen lämmin ja tuntuu että laulan ihan mielelläni vielä puiden kauniista lehdistä ja sateen ropinasta. Bändimuskareissa ollaan tutustuttu bluesiin ja rockiin. Pupu-teeman hittibiisiksi nousi kyllä ehdottomasti Jamkidsin omalta Musiikkisirkus-levyltä löytyvä Pupublues! Aina jaksaa myös iloisesti ihmetyttää, miten lapset jaksavat pomppia niin paljon? Rock-teemassa hilpeyttä ovat aiheuttaneet ns. sieni-riffit. Sienikorttien avulla olemme rakentaneet erilaisia rytmiostinatoja ja yhdistäneet niitä sointuihin tai improvisoituun melodiaan. Taas ajankohtaisen Queenin ikivihreä rytmiostinato ’We will, we will, rock you’ taipuu hyvin nopeasti lapsen suuhun, kun sanat ovat: Kär-päs-sie-ni, tat-ti! Rokatessa oppii myös ihan kuin vahingossa Rokki-I-soinnun ;).

Vaikka tuntuu vielä ihan syksyltä, ei jouluun ole oikeasti aikaa kuin neljä maanantaita. Onneksi kaikki on melko lailla paketissa joulukonserttien suhteen, joten saa se joulu jo tullakin! Tulossa on kyllä huippuhienot konsertit! Seuraava teema on muskareissa tietenkin joulupainotteinen, mutta jazz-musiikilta ei voi myöskään välttyä. Mitäköhän Karli Parkkeri on keksinyt..?

Aurinkoisia ja raikkaita syyspäiviä toivotellen,

Vilma-ope