jamkids–blogi

Parhaat lastensovellukset 2023 – viihdyttävät ja opettavat sovellukset lapsille

Lapsille on tarjolla monia sovelluksia, joiden parissa lapsi voi viihtyä tai joiden avulla voi opiskella uusia taitoja kuten musiikkia tai kieliä. Kokosimme tähän listaan parhaat lastensovellukset, joiden parissa lapsesi viihtyy.

1. Jamkids Musiikkimaailma

Jamkids Musiikkimaailma on musiikkikasvatuksen  ammattilaisten suunnittelema hauska musiikinoppimissovellus. Sovellus sisältää Jamkids Musiikkikoulun ammattilaisten toteuttamia hauskoja muskarijaksoja ja opettavia lasten minipelejä, joiden avulla opitaan musiikin perusasioita, uusia lastenlauluja, rytmejä ja loruja.

Tämän lastensovelluksen voi ladata ilmaiseksi ja ilmaisessa versiossa on paljon viihdyttävää sisältöä lapselle. Sovelluksesta löytyy myös PREMIUM-jäsenyys, jolla saat jatkuvasti lapsesi käyttöön uutta sisältöä. Näin muskarit, pelit ja leikit eivät lopu kesken!

Jamkids Musiikkimaailma –sovelluksessa visuaaliset elementit ovat tärkeässä osassa sovelluskokonaisuutta. Muskarijaksojen ja pelien värikkäät hahmot ihastuttavat ja hauskuttavat lasta ja tukevat lapsen oppimista.

Jamkids Musiikkimaailma pähkinänkuoressa:

Lapsille suunniteltu sisältö on laadukasta, hyödyllistä sekä viihdyttävää ja innostavaa, joten lapsen voi hyvillä mielin jättää sovelluksen pariin yksinkin. Sovellus sisältää:

 • kymmeniä muskarijaksoja
 • lasten pelejä ja muuta kivaa sisältöä
 • musiikkikasvatuksen ammattilaisten tekemä
 • mukava tapa musisoida
 • opitaan musiikin perusasioita
 • opitaan uusia lauluja, rytmejä ja loruja
 • helpot ohjeet

Lataa sovellus iPhonelle Apple Storesta tai Androidille Google Play –palvelusta.

2. Pikku Kakkosen sovellus

Pikku Kakkosen sovellus on kehitetty alle kouluikäisille lapsille. Lastensovellus koostuu kiireettömästä leikistä ja haastetta tarjoavista minipeleistä, joissa mukana ovat myös Neponen ja Nalle. Lapsi pääsee tutkimaan, leikkimään ja ilahtumaan Pikku Kakkosen sovellusmaailmassa.

 • Kiireetön ja positiivinen leikkikokemus
 • Pikku Kakkosesta tuttuja hahmoja
 • Turvallinen: Ei linkkejä ulkopuolisiin verkkosivustoihin
 • Sovellus ei vaadi toimiakseen internetyhteyttä.

Lataa sovellus iPhonelle Apple Storesta tai Androidille Google Play –palvelusta.

3. Lego Duplo -maailma

LEGO DUPLO –maailmasta löydät monipuolisia leikkikokemuksia, joissa esiintyy eläimiä, rakennuksia, jännittäviä ajoneuvoja ja junia. Sovellus herättää lapsesi mielikuvituksen ja luovuuden oppimisen kautta.

LEGO DUPLO -maailma on rakennettu yhdysvaltalaisen Head Start -ohjelman varhaisoppimistulosten viitekehyksen pohjalta. Sen avulla varmistetaan, että pelin sisältö on ikäryhmälle eli taapero- ja alle kouluikäisille sopivaa. Sovelluksesta löytyy myös vanhempainkeskus, josta voit lukea lisää jokaisen aktiviteetin oppimishyödyistä.

Tässä lastensovelluksessa lapsi pääsee tutkimaan leikkikohtauksia ja tutustumaan erilaisiin elementteihin ja siihen, miten ne kaikki toimivat. Tässä lastensovelluksessa lapsi pääsee myös rakentamaan kolmiulotteisilla palikoilla, mikä kehittää heidän luovuuttaan.

Sovellus sisältää muun muassa seuraavia pelipaketteja:

 • Numerojuna
 • Kierrätä & toimi!
 • Eläinseikkailu
 • Tulipalo ja pelastustoiminta

Lataa sovellus iPhonelle Apple Storesta tai Androidille Google Play –palvelusta.

4. Äänikirjasovellukset

Näistä sovelluksista nauttii niin lapsi kuin aikuinenkin! Äänikirjat ovat loistavaa ajanvietettä lapsille. Äänikirjasovelluksesta löydät monet suosikit alle kouluikäiselle tai kouluikäiselle lapselle. Kirjat voi ladata offline-tilaan, jolloin niiden kuuntelu onnistuu puhelimesta tai tabletista ilman nettiyhteyttäkin.

Äänikirjapalveluita on monia, esimerkiksi BookBeat ja Storytel. Äänikirjapalvelut ovat useimmiten kuukausimaksullisia, mutta niitä saattaa päästä kokeilemaan ilmaisella testijaksolla.

Tässä pari kirjavinkkiä:

Paula Noronen, Minna Kivelä: Hurjan hulluja satuja

Timo Parvela: Ella ja kaverit tulevaisuuden toivoina

Useita tekijöitä: Ryhmä Hau – 5 minuutin iltasadut

Yhteenveto parhaista lastensovelluksista

Lapsille on tarjolla monia hauskoja sovelluksia, joiden avulla voi opiskella uusia taitoja kuten musiikkia tai kieliä. Ennen lataamista kannattaa kuitenkin tarkistaa sovelluksen taustat. Tästä listasta löysit suosimamme lastensovellukset, joiden parissa lapsesi viihtyy varmasti!