jamkids–blogi

Jamkids tuo musiikin iloa lapsille

Haluan tässä ensimmäisessä kirjoituksessani avata hieman sitä miten me Jamkidsissä jaamme musiikin iloa ja millä keinoin pyrimme madaltamaan musiikkiharrastuksen aloittamiskynnystä. Vielä nykypäivänä monet ajattelevat, että musiikkia voi harrastaa, vain jos on musikaalisesti lahjakas. Me haluamme korostaa sitä, että harrastuksen voi aloittaa kuka tahansa.

Yksi Jamkidsin tärkeimmistä tavoitteista on musiikin ilon jakaminen mahdollisimman monelle. Jamkids-muskareissa käykin tänä syksynä jo yli 1000 lasta viikottain.  Asiakaspalautteistamme saamme usein lukea miten Jamkids-muskari on perheen viikon kohokohta ja miten tärkeä muskariharrastus on monelle lapselle. Haluamme kuitenkin tuoda musiikkiharrastuksen tutuksi myös niissä perheissä, joissa musiikin harrastaminen ei välttämättä tule ensimmäisenä mieleen.

Madallamme musiikkiharrastuksen aloittamiskynnystä kehittämällä erilaisia vaihtoehtoja harrastuksen kokeilemiseksi. Olemme vuoden ympäri mukana erilaisissa, niin isoissa kuin pienissäkin tapahtumissa; meiltä voi kysyä soittopajaa vaikka oman päiväkodin joulujuhlaan tai asukasyhdistyksen tapahtumaan. Lisäksi järjestämme säännöllisesti kympin kertamuskareita ja ilmaisia tutustumismuskareita. Vuoden aikana sadat lapset pääsevät soittamaan ja laulamaan erilaisissa tapahtumissamme.

Jamkids Open Stagella esiintyi kymmeniä lapsia Lastenfestareilla elokuussa 2018 Helsingin Töölönlahdella.

On todella palkitsevaa nähdä miten riemuissaan lapset ovat kun he saavat käteensä oikeat soittimet ja pääsevät jammaamaan musiikin tahdissa. Monta kertaa vanhemmat hämmästyvät sitä, että oma lapsi nauttii niin paljon soittamisesta ja/tai laulamisesta. Kaikissa perheissä musiikkia ei harrasteta kotona eikä musiikki ole isossa roolissa myöskään kaikissa päiväkodeissa. Me haluamme omalta osaltamme mahdollistaa näillekin lapsille musiikin ilon kokemisen.

Sen lisäksi että musiikkiharrastuksesta saa paljon iloa, on myös sen hyödyt todistettu monissa tutkimuksissa. Näitä tutkimuksia onkin käsitelty mediassa viime vuosina paljon; muun muassa tässä Tiede-lehdessä artikkelissa. Kirjoituksessa todetaan, että musiikkiharrastus on liitetty mm. kognitiivisten kykyjen kohentumiseen ajattelusta muistiin ja tarkkaavaisuuteen. Musiikkiharrastus on todettu hyväksi niin lasten kuin aikuistenkin aivoille, koskaan ei ole myöhäistä aloittaa. Tästä aiheesta myöhemmin lisää blogissamme.

Jos teillä on kotona innokas musisoija ja olette kiinnostuneita musiikkiharrastuksen aloittamisesta, kannattaa vierailla Jamkidsin nettisivuilla. Muun muassa tutustumismuskareita järjestetään nyt marraskuussa ja ne ovat hyvä mahdollisuus kokeilla harrastusta ilmaiseksi.

Jamkids-muskarien vuosi rakentuu yhteisen teeman ympärille. Tänä vuonna muskarilaiset tutustuvat eri musiikkigenreihin HipHoppiaisen johdattamana. Vuoden aikana törmätään myös moniin muihin kivoihin hahmoihin, joiden kanssa soitetaan ja lauletaan niin uusia kuin tuttujakin lastenlauluja – lapset oppivat musiikin perusasioita ihan huomaamatta!

Ja muuten, jos olet itse kiinnostunut musiikin harrastamisesta, tai perheessänne on kouluikäisiä lapsia, sisarkoulumme Musiikkikoulu Demo on oikea osoite! Järjestämme Demon puolella vastaavia tutustumistunteja marras-joulukuussa yli 7-vuotiaille, ja siis myös aikuisille.

Musiikin iloa toivotellen,

Heli-toimari
Jamkids & Musiikkikoulu Demo