jamkids–blogi

Jamkidsin joulu -kiertue saapuu kaupunkiin!

Pienet lapset laulamassa ja leikkimässä joululauluja yhdessä –  hymy hiipii suupieleen ihan huomaamatta, vai mitä?

Tämä ajatus oli meillä Jamkidsissä mielessä, kun kävimme vuosi sitten syksyllä miettimään miten voisimme ilahduttaa lapsiperheitä joulun aikaan. Halusimme järjestää jotain mukavaa, iloista ja musiikkiin liittyvää, joka toisi joulutunnelmaa koko perheelle. Meidän aikuistenkin kun pitäisi kaiken joulukiireen keskellä muistaa antaa aikaa myös mukaville asioille ja nauttia joulun odotuksesta. Kaikkihan me tiedämme ettei kaupoissa juokseminen tuo joulumieltä, päinvastoin.

Tätä kautta syntyi ensin ajatus ja sitten konkreettinen suunnitelma jouluisista musiikkitapahtumista, joissa koko perhe pääsisi laulamaan, soittamaan ja leikkimään joululauluja. Ja meiltähän tällaiset tapahtumat syntyvät kuin leikiten! Alusta asti oli selvää, että tapahtumat olisivat ilmaisia ja että niitä olisi useassa kaupungissa niin, että mahdollisimman monella lapsella olisi  mahdollisuus osallistua. Tämä olisi meidän joulutervehdyksemme ja -lahjamme pääkaupunkiseudun lapsille!

Ensimmäiset Jamkidsin joulu -tapahtumat järjestettiin viime joulukuussa ja saimme niistä hurjan hyviä kokemuksia ja positiivista palautetta. Sadat lapset perheineen tulivat hakemaan tapahtumista joulutunnelmaa ystävien ja sukulaisten kanssa. 

Jamkidsin jouluissa pääsevät kaikki lapset vanhempineen laulamaan, soittamaan ja leikkimään niin perinteisiä kuin uusiakin joululauluja. Vaikka tapahtumat on suunnattu ja suunniteltu erityisesti lapsille ja lapsiperheille, ovat kaikenikäiset jouluihmiset tervetulleita mukaan. Ilman muuta myös aikuiset saavat osallistua!

Tänä vuonna Jamkidsin joulu -kiertue yltää peräti viiteen kaupunkiin, yhteensä yhdeksään paikkaan. Ensimmäiset tapahtumat olivat jo 1. joulukuuta ja viimeiset pidetään 19. joulukuuta. Ilahduta isoäitiä tai kummitätiä (tai vaikka molempia!) pyytämällä hänet mukaan tai tulkaa yhdessä naapureiden kanssa. Joulutunnelma on parasta jaettuna!

Mukavaa joulun odotusta toivotellen koko Jamkids-porukan puolesta,

Heli-toimari