Päiväkotimuskaritoiminta keväällä 2021

Hygienia ja toimenpiteet muskaritunneilla

Kaikki yhteiskäytössä olevat soittimet ja tarvikkeet desinfioidaan muskarien välissä. Yhteiskäyttöön kiinnitetään aikaisempaa enemmän huomioita etteivät samat soittimet siirtyisi lapselta toiselle. Myös päiväkotimuskarilaiselle voi hankkia omat rytmisoittimet, jolloin muskarin kapuloita ja marakasseja ei tarvitse käyttää tunneilla.

Opettajamme huolehtivat omasta käsihygieniastaan ja muistuttavat päiväkodin opettajia siitä, että lapsen kädet tulee olla kunnolla pestynä juuri ennen muskaria. Lisäksi lähikontakteja tullaan tunneilla vähentämään (mm. ei käsistä pitämistä tai piirileikkejä).

Huomaattehan, että lapsi jolla on sairastumiseen viittaavia oireita (yskä, nuha, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky) ei voi osallistua muskariin.

Sairaspoissaolot

Opettajan sairastuessa (tai kun hänellä on sairastumiseen viittaavia oireita) toimitaan samaan tapaan kuin normaalistikin – pyrimme etsimään tunnille sijaisen tai tunti korvataan myöhemmin. Muskari voidaan myös järjestää livestriimauksena, esim. opettajan karanteenitilanteessa.

Lapsen sairastuessa (tai kun hänellä on sairastumiseen viittaavia oireita) ei poissaoloa normaalisti korvata. Jos kuitenkin sairaspoissaoloja on vähintään puolet syksyn muskareista, voimme neuvotella osahyvityksestä kevätkauden hinnasta. Hyvitys sovitaan tapauskohtaisesti, poissaolojen määrästä riippuen. Kaikki poissaolot tulee olla ilmoitettuna opettajalle.

Teemme myös keväällä videoituja kotimuskaritunteja ja nämä materiaalit tulevat kaikkien muskarilaisten käyttöön (ei vain sairaspoissaoloista). Koronaepidemia vaikuttaa jokaisen perheen elämään jollain tavalla ja tällä kotimateriaalilla haluamme ilahduttaa kaikkia muskarilaisiamme.

Muskarien lähiopetuksen mahdollinen keskeytyminen

Mikäli lähiopetus joudutaan epidemiasta johtuen keskeyttämään korvataan tunnit keskeytyksen ajalta etämuskareina; livestriimauksena tai videoituina kotimuskareina. Hyvitämme 20% etämuskarien hinnasta, jos lähiopetus keskeytyy pidempään kuin kolme oppituntia yhtäjaksoisesti.

Otathan yhteyttä asiakaspalveluumme, jos sinulla on kysyttävää.